Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (za danes zaprto).

četrtek, 27. 06. 2024

Prihaja Film pod zvezdami 2024

S še zadnjimi filmskimi projekcijami se počasi poslavljamo od Kinodvorišča, letnega kina v atriju Slovenskih železnic, in že pogledujemo proti Grajskemu griču, na katerem bo od 11. julija do 3. avgusta potekal tradicionalni Film pod zvezdami. V letnem kinu, ki ga vrsto let pripravljamo v sodelovanju z Ljubljanskim gradom, bo na enem najlepših prizorišč za kino na prostem na ogled 24 filmskih projekcij. Spored sestavlja izbor odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, ki jih bomo prepletli s šestimi premierami oziroma predpremierami; med njimi bosta tudi slovenski film in slovenska manjšinska koprodukcija.

četrtek, 13. 06. 2024

Foto utrinki s premiere filma Črni čaj

Premiera filma Črni čaj, s katero smo odprli letni kino Kinodvorišče, se je zaradi slabega vremena preselila v Dvorano. Ob za ta čas ne ravno običajno nizkih temperaturah so bili gledalci še toliko bolj veseli darila čajne hiše CHA – vrečke kitajskega črnega čaja Yunnan. Premierna projekcija je bila del Otoka v Ljubljani.

torek, 11. 06. 2024

Pričetek cikla Trikrat Mizoguchi

V ponedeljek, 10. junija, smo s filmom Življenje kurtizane Oharu pričeli cikel treh filmov japonskega režiserja Kenjija Mizoguchija. Občinstvo sta nagovorili veleposlanica Japonske Akiko Yoshida in direktorica Kinodvora Metka Dariš. Druženje se je v naši Kavarni nadaljevalo po filmu, tudi ob kozarčku sakeja.

četrtek, 06. 06. 2024

Kinodvorovo poletje s filmi na prostem

Poletje je tu in z njim čas za poletni kino. Kot že vrsto let ga bomo v Kinodvoru pričeli s Kinodvoriščem, letnim kinom v atriju Slovenskih železnic, na katerem bomo platno razprli v sredo, 12. junija, s premiero filma Črni čaj, ki je del letošnjega Otoka v Ljubljani. Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

ponedeljek, 03. 06. 2024

Trikrat Mizoguchi

Junija in julija 2024 bomo prikazali tri filme velikega japonskega avtorja Kenjija Mizoguchija: Življenje kurtizane Oharu, Križana ljubimca in Zgodbo o pozni krizantemi. Vstopnice so že v prodaji!

ponedeljek, 03. 06. 2024

Binetova Kinoknjižnica

Kinooperater Bine Debeljak v poletnih mesecih s polic naše Knjigarnice iz svoje pisateljske in poetične duše priporoča Trierjevo Reprizo, zvezke in svinčnike Zavezani filmu in po brechtovsko kar vse knjige z naših polic, saj so te orožje.

ponedeljek, 27. 05. 2024

Otok v Ljubljani

Izbrani filmi festivala Kino Otok se v okviru programa Otok v Ljubljani predstavijo tudi v Kinodvoru. Že 3. junija začenjamo s filmom Kitajka v režiji Jean-Luca Godarda in nadaljujemo s filmom Samo en gib, svobodno priredbo filma Kitajka. V programu Kinobalon 9. junija predvajamo film Pot in na projekciji gostimo režiserja. 12. junij pa je dan za ganljivo odo filmski umetnosti Na pokopališču filma in večerno otvoritev Kinodvorišča s filmom Črni čaj. Septembra in oktobra se obetajo še filmi Tukaj, El Eco, Stari hrast, Eureka, Portreti duhov in uvodni film retrospektive Kire Muratove.

ponedeljek, 27. 05. 2024

Pridruži se 9. generaciji Kinotripa!

Obožuješ filme? Ti je kino fajn? Uživaš v pogovorih o različnih filmskih svetovih? Te zanima, kakšna je priprava čisto pravega mednarodnega filmskega festivala? Potem iščemo prav tebe za 9. Kinotripov filmski klub. Za udeležbo ni potrebno predznanje, samo veliko zanimanja in volje! PRIJAVE SO ZAKLJUČENE.

ponedeljek, 27. 05. 2024

Projekcija filma Tiho dekle in pogovor z gostjo, s prilagoditvami za gluhe in naglušne

V Kinodvoru v sredo, 5. junija ob 10. uri. Za gluhe in naglušne so na voljo brezplačne vstopnice.

od 22. maja

Se vidimo na Otoku! 20 let festivala Kino Otok - Isola Cinema.

Priložnostna praznična razstava prinaša izbor vizualnih spominov na dve desetletji nepozabnih ekspedicij na najbolj filmski Otok domačega morja.