Danes je blagajna odprta od 17:40 do 21:00 (odpre se čez 06:14).

sobota, 20. 07. 2024

FILM POD ZVEZDAMI – Včeraj brez zvezd!

Zaradi slabega vremena smo projekcijo filma Furiosa: Del sage Pobesneli Max odpovedali. Film si lahko ogledate danes, 20. julija, ob 21. uri na nadomestni projekciji v Kinodvoru.

petek, 12. 07. 2024

Film pod zvezdami se je začel

Včeraj smo z razprodanim Grajskim dvoriščem pričeli letošnji Film pod zvezdami. Gledalci so si ogledali Jesensko listje finskega avtorja Akija Kaurismäkija, kot predfilm pa smo prikazali letošnjega prejemnika zlate palme za kratki film Moški, ki ni mogel molčati. Film je nastal v slovenski koprodukciji, zato se nam je na odru pridružil Gregor Božič, direktor fotografije pri filmu, in z nami delil trenutke canskega zmagoslavja. Z njim se je pogovarjal Toni Cahunek.

četrtek, 27. 06. 2024

Prihaja Film pod zvezdami 2024

S še zadnjimi filmskimi projekcijami se počasi poslavljamo od Kinodvorišča, letnega kina v atriju Slovenskih železnic, in že pogledujemo proti Grajskemu griču, na katerem bo od 11. julija do 3. avgusta potekal tradicionalni Film pod zvezdami. V letnem kinu, ki ga vrsto let pripravljamo v sodelovanju z Ljubljanskim gradom, bo na enem najlepših prizorišč za kino na prostem na ogled 24 filmskih projekcij. Spored sestavlja izbor odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, ki jih bomo prepletli s šestimi premierami oziroma predpremierami; med njimi bosta tudi slovenski film in slovenska manjšinska koprodukcija.

petek, 17. 06. 2022

Oglas za Film pod zvezdami prejel srebrno nagrado na SOFu

Radio Študent je na Slovenskem oglaševalskem festivalu prejel srebrno nagrado za oglas Zvezdoslovje, ki vas je lansko leto vabil na letni kino Film pod zvezdami. Tudi letos se bomo trudili, da vas bomo med 14. julijem in 6. avgustom videli na Ljubljanskem gradu.