Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (za danes zaprto).
2. festival Kinotrip:

Eden od nas Einer von uns

Stephan Richter / Avstrija / 2015 / 86 min

Naj te film odpelje k hladilnikom, ki te ne pustijo hladnega! 

režija Stephan Richter, scenarij Stephan Richter, fotografija Enzo Brandner, glasba Maja Osojnik, Matija Schellander, zvok Hjalti Bager-Jonathansson , montaža Andreas Wodraschke, Julia Drack , produkcija Arash T. Riahi, Karin C. Berger, igrajo Jack Hofer, Simon Morzé, Christopher Schaerf, Dominic Marcus Singer, Markus Schleinzer, Andreas Lust, Rainer Woess, Birgit Linauer, Nadine Sickinger

IMDb

V sivem mestu kraljujeta beton in supermarket s policami, polnimi pisanih izdelkov. V supermarketu se zdi vse popolno, na njegovem parkirišču pa se kažejo prave barve mesta. Julian skupaj s prijatelji na betonski ploščadi preganja čas s poslušanjem glasbe, kajenjem, grafitiranjem. S tem početjem razburjajo odrasle, predvsem poslovodjo supermarketa in policijo. Neke noči se Julian domisli, da bi s prijatelji vdrli v trgovinsko poslopje, a tokrat napetosti med mladimi in odraslimi pripeljejo do tragedije. Film Eden od nas je posnet po resničnih dogodkih. 

Naj te film odpelje k hladilnikom, ki te ne pustijo hladnega! 

Projekciji bo sledil pogovor z igralcem Jackom Hoferjem.

S podporo Avstrijskega kulturnega foruma Ljubljana. 

Kino oznake: družba in svet, uporništvo, akcija, napeto, razmišljujoče, droge

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Radikal Radical

Christopher Zalla

ponedeljek, 22. 07. 2024 / 21:30 / Ljubljanski grad

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

torek, 23. 07. 2024 / 18:40 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

torek, 23. 07. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.