Danes je blagajna odprta od 15:00 do 20:15 (za danes zaprto).

Krvava pisarna O piseu

Hong Won-chan / Južna Koreja / 2015 / 111 min

Južnokorejski triler, v katerem režiser Hong Won-chan z metaforo serijskega morilca razkrije temačno plat neizprosnega tekmovanja na delovnem mestu.

režija Hong Won-chan, scenarij Choi Yun-jin, fotografija Park Yong-soo, glasba Ahn So-young, montaža Kim Sun-min, igrajo Bae Sung-woo (Kim Byung-guk), Kim Eui-sung (Kim Sang-gyu), Ko Ah-sung (Lee Mi-rye), Park Sung Woong (Jong-Hoon), Ryu Hyun-kyung (Hong Ji-sun), produkcija Choi Yun-jin 

 

festivali, nagrade Cannes 2015

IMDb

Vzoren pisarniški delavec in družinski oče Kim Byung-guk umori svojo družino, nato pa izgine v neznano. Detektiv Jong-hoon v Kimovi pisarni nemudoma začne preiskavo, a zdi se, da vsi morilčevi sodelavci nekaj skrivajo. Izkaže se, da je imel Kim tesen odnos s pripravnico Mirae, zato detektiv sumi, da se je med njima pletlo nekaj nenavadnega. Jong-hoon se dokoplje tudi do posnetkov nadzorne kamere, s katerih postane razvidno, da je Kim takoj po umorih vstopil v pisarniške prostore … izstopiti pa ga ni videl nihče. 

Južnokorejski triler, v katerem režiser Hong Won-chan z metaforo serijskega morilca razkrije temačno plat neizprosnega tekmovanja na delovnem mestu.

»V korejski družbi je služba tesno povezana s preživetjem posameznika, in če zaostajaš v igri tekmovanja, te prevzame obup onkraj razsežnosti stresa. Gre za družbeni sistem, v katerem je ‘delo’ ‘preživetje’ in ‘odpoved’ ‘smrt’. To je največje protislovje današnje korejske družbe. Ne moremo preprosto prezreti povezave med tem dejstvom in stopnjo samomorilnosti v Koreji, ki je ena najvišjih na svetu.« (Hong Won-chan)

Hong Won-chan
Rojen leta 1979 v Changwonu, Južna Koreja. Diplomiral je na Korejski državni univerzi. Sprva je delal kot scenarist, in sicer pri filmih The Chaser (2008) in The Yellow Sea (2010), ki sta se uvrstila v program canskega filmskega festivala. Krvava pisarna je njegov celovečerni prvenec, v katerem je potrdil svojo strast do žanrskega filma, obenem pa se je z njim v uradni program Cannesa uvrstil še kot režiser. 

filmografija
2015 O piseu (Krvava pisarna)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zajtrk pri Kinodvoru / Kino3Dvor

Anselm Anselm

Wim Wenders

nedelja, 01. 09. 2024 / 11:00 / Dvorana

Wim Wenders nas s pomočjo vrhunske 3D tehnologije odpelje na edinstveno popotovanje skozi življenje in delo Anselma Kieferja, enega najpomembnejših nemških povojnih umetnikov.

Veliki izumitelj The Inventor

Jim Capobianco, Pierre-Luc Granjon

nedelja, 01. 09. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film v svetu izumov z letečimi stroji, kralji, kraljicami in zahrbtnimi vohuni.

Kneecap Kneecap

Rich Peppiatt

nedelja, 01. 09. 2024 / 16:45 / Dvorana

V predrzni, huronsko smešni biografiji, polni seksa, drog in hip-hopa, člani irske raperske zasedbe Kneecap igrajo same sebe, da bi na svojevrsten način pozvali k zaščiti svojega maternega jezika. Dobitnik nagrade občinstva na festivalu Sundance.