Danes je blagajna odprta od 17:40 do 21:00 (odpre se čez 10:59).

Belluscone. Sicilijanska zgodba Belluscone. Una storia siciliana.

Franco Maresco / Italija / 2014 / 95 min

Belluscone je komični dokumentarec (oziroma mokumentarec) o dokumentarcu, ki ni bil nikoli dokončan.

Belluscone je komični dokumentarec (oziroma mokumentarec) o dokumentarcu, ki ni bil nikoli dokončan. Režiser Franco Maresco, legenda sicilijanske politične satire, je že pred leti pripravljal dokumentarec o Berlusconijevih povezavah s Sicilijo in tamkajšnjo mafijo ter dobil nekaj uglednih sogovornikov, toda po grožnjah z vrha ni le opustil projekta, temveč je tudi izginil. Zdaj filmski kritik Tatti Sanguinetti prispe v Palermo, da bi raziskal ozadje nesrečne produkcije; nastane film, ki v komičnem in z lokalno turbofolkloro nabitem tonu opiše fenomen “berlusconizma”, v marsičem temelječega na nekritični podpori italijanskega juga in še posebej Sicilije. Za “vitezom” so v času političnih uspehov stali vsi, vključno s promotorji in producenti trash pop kulture, pevci t. i. neomelodije, ki so s hvalnicami Silviu ter koncerti po mestih in vaseh skrbeli za neprestano populariziranje.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

torek, 23. 07. 2024 / 18:40 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

torek, 23. 07. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Moj zločin Mon crime

François Ozon

torek, 23. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

François Ozon se po 8 ženskah in Gospodinji vrača s še eno duhovito komedijo o ženskah in slavi, postavljeno v glamurozni Pariz tridesetih let prejšnjega stoletja.