Danes je blagajna odprta od 17:40 do 21:00 (odpre se čez 13:04).

Groba montaža Rough Cut

Jamie Shovlin / Velika Britanija / 2013 / 90 min / angleščina

Filmski prvenec londonskega umetnika Jamieja Shovlina raziskuje nastajanje eksploatacijskega filma iz sedemdesetih let, ki v resnici nikoli ni obstajal. 

režija Jamie Shovlin, scenarij Mike Harte, fotografija John Grey, glasba Euan Rodger, montaža Adam Milburn, Jamie Shovlin, grajo Agnes Aspen (Eva), Ashley Houston (Mike), Bob Young (Chuck), Jack Dearsley (Frank), Helen Batchelor (Anne), Aaron Cobham (Jessie), Adam Spencer (Clark), Hannah Dalby (Lauren), Alex Moran (Louis), Chris Paul Daniels (John), Amy Andrea Murray (Eve), Amanda Hennessey (mati/mother), Finlan Horsey (fant/boy), Bren O'Callaghan (Octavian)

festivali, nagrade Toronto 2013, Rotterdam 2014

IMDb

Film Hiker Meat (Štoparsko meso) je značilna grozljivka iz sedemdesetih let. V njem povsem klišejsko v glavni vlogi nastopa štoparka, ob njej pa skupina najstnikov, ki eden za drugim izginjajo v skrivnostnih okoliščinah. Za Hiker Meat obstajajo celoten scenarij, filmska glasba in celo čisto pravi filmski napovednik – le da film nikoli ni zares obstajal. Jamie Shovlin je z Grobo montažo posnel film v filmu, ki obenem dekonstruira in poveličuje tradicijo eksploatacijskega filma.

»Pri eksploatacijskem filmu mi ni zares všeč njihova tematika, temveč dejstvo, da se je v določenem trenutku zbrala ekipa in ga posnela z zelo omejenimi sredstvi. Pri ustvarjanju filmskih del, kot sta The Sinful Dwarf (1973), strašni, strašni film, in Godmonster of Indian Flats (1973), jih je resnično gnala kreativna težnja. Noro je, vendar sem zares vesel, da obstajajo ljudje, ki si prizadevajo za takšno umetnost.« (Jamie Shovlin)

Jamie Shovlin
Rojen leta 1978 v Leicestru, VB. Študiral je slikarstvo na Kraljevem kolidžu za umetnost v Londonu, kjer tudi živi in dela. Razstavljal je v galerijah po vsej Evropi. Je tudi avtor več člankov o umetnosti. Zanima ga napetost med resnico in domišljijo, med resničnostjo in domiselnostjo ter med zgodovino in spominom.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

torek, 23. 07. 2024 / 18:40 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

torek, 23. 07. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Moj zločin Mon crime

François Ozon

torek, 23. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

François Ozon se po 8 ženskah in Gospodinji vrača s še eno duhovito komedijo o ženskah in slavi, postavljeno v glamurozni Pariz tridesetih let prejšnjega stoletja.