Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odprto še 01:49, tel: 01 239 22 17).

Mediji so Kinodvorov pomemben partner, zato redno obveščanje o našem programu poteka v obliki tedenskih e-novic. O novostih v Kinodvoru preko celega leta obveščamo tudi v sporočilih za javnost.

Aktualno

Film pod zvezdami / Peugeotova premiera

Drugo dejanje Le deuxième acte

Quentin Dupieux

četrtek, 25. 07. 2024 / 21:30 / Ljubljanski grad

Léa Seydoux in Louis Garrel v prvem filmu, ki ga je zrežirala umetna inteligenca! Absurdna komedija Quentina Dupieuxa (Daaaaaalí!) je odprla nedavni festival v Cannesu.

Film pod zvezdami / Peugeotova premiera

Drugo dejanje Le deuxième acte

Quentin Dupieux

četrtek, 25. 07. 2024 / 21:30 / Ljubljanski grad

Léa Seydoux in Louis Garrel v prvem filmu, ki ga je zrežirala umetna inteligenca! Absurdna komedija Quentina Dupieuxa (Daaaaaalí!) je odprla nedavni festival v Cannesu.

sreda, 17. 07. 2024

Poletje z Wimom Wendersom

Julija in avgusta na ogled ponujamo tri filme Wima Wendersa. Popolni dnevi so na Filmu pod zvezdami na sporedu že to nedeljo, 21. julija, potem pa avgusta sledita še dokumentarec v 3D, Anselm, in za zaključek Letnega Kinodvora na Kongresnem trgu zdaj že kultni Pariz, Teksas.

ponedeljek, 15. 07. 2024

Baldwin100! Nisem tvoj zamorec in Šepet nežne ulice

Ob 100. obletnici rojstva ameriškega pisatelja in aktivista za državljanske pravice Jamesa Baldwina smo v avgustu na spored uvrstili dva filma. Prvi, dokumentarec Nisem tvoj zamorec, je globoko oseben, ganljiv in poetičen, a kot britev oster filmski esej, ki prikaže Ameriko skozi Baldwinove oči. Drugi, Šepet nežne ulice, pa je igrani film, posnet po njegovi knjižni predlogi, še en pretanjen in presunljiv portret temnopolte Amerike, umeščen na ulice Harlema sedemdesetih let.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Kontakt

Aliki Kalagasidu, vodja odnosov z javnostmi
T: 01 239 22 14
M: 030 315 702
E: press@kinodvor.org

Press izkaznica

Če program Kinodvora redno pokrivate, vas vabimo k pridobitvi press izkaznice . Izpolnjeno prijavnico (prijavnica, MS Word) nam pošljite po pošti. O odobritvi in načinu prevzema vas bomo obvestili po elektronski pošti.

S press izkaznico in osebnim dokumentom lahko novinarji pri blagajni Kinodvora dvignejo eno brezplačno vstopnico za vse naše redne predstave. Izkaznica ne velja za festivale, posebne projekcije (npr. silvestrska) in posebne projekte kot so npr. Film pod zvezdami, Noč grozljivk in Kinosloga. Retrosex.

Dostop do gradiv

Besedila in fotografije iz filmov z našega rednega sporeda in tistih, ki prihajajo, ter fotografije z dogodkov v primerni resoluciji za tisk so zbrane na našem FTPju – za dostop je potrebno naložiti katero od FTP aplikacij (npr. FileZilla inp).

Fotografije in posnetki pogovorov z dogodkov in premier

Oglejte si fotografije in poslušajte pogovore s številnimi gosti, ki smo jih pripravili ob premierah drugih dogodkih v Kinodvoru.

Celostna grafična podoba

Kinodvorovi logotipi so na voljo v formatih .jpg, .png, .ai in .pdf. Pred njihovo uporabo si oglejte pravila uporabe.
Logotipi
Pravila uporabe

Vsi prispevki

Sporočila za medije

petek, 12. 07. 2024

Film pod zvezdami se je začel

Včeraj smo z razprodanim Grajskim dvoriščem pričeli letošnji Film pod zvezdami. Gledalci so si ogledali Jesensko listje finskega avtorja Akija Kaurismäkija, kot predfilm pa smo prikazali letošnjega prejemnika zlate palme za kratki film Moški, ki ni mogel molčati. Film je nastal v slovenski koprodukciji, zato se nam je na odru pridružil Gregor Božič, direktor fotografije pri filmu, in z nami delil trenutke canskega zmagoslavja. Z njim se je pogovarjal Toni Cahunek.

četrtek, 11. 07. 2024

Režiserka Enya Belak o plesni mreži Aerowaves

Ob premieri dokumentarnega filma 25 let Aerowavesa smo se pogovarjali z režiserko Enyo Belak. Spregovorila je o svoji umetniški poti, zakulisju snemanja filma in pomembnosti mednarodne mreže Aerowaves za uveljajoče se plesalke in plesalke. Projekcija je potekala v okviru mednarodne konference daCi – Dance and the Child International in v sodelovanju z Mednarodnim festivalom dokumentarnega filma DOKUDOC.

ponedeljek, 08. 07. 2024

Poletje je čas za vpis v klube

Poletje je čas za užitke. Privoščite si filmske in si z vpisom v Klub Kinodvor ali Klub Kinobalon zagotovite ugodnosti čez celo leto. Članice in člani, ki se boste vpisali prvič, pa lahko v naši kavarni spijete kavico na naš račun.