Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (za danes zaprto).

3. julija ob 13:00

Črni čaj Black Tea

Kino v plenicah. Za starše z dojenčki.

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

od 4. julija

Caravaggieva senca L’ombra di Caravaggio

Uporniški in nemiren, pobožen in razuzdan, neodvisen in transgresiven: Caravaggio, kakršnega razkrije Michele Placido, je prekleti umetnik izjemnega talenta; rock zvezda daleč pred svojim časom; upornik brez razloga, ki se mora soočiti s posledicami lahkomiselnega življenja.

od 6. julija

Moj zločin Mon crime

François Ozon se po 8 ženskah in Gospodinji vrača s še eno duhovito komedijo o ženskah in slavi, postavljeno v glamurozni Pariz tridesetih let prejšnjega stoletja.

7. julija ob 19:00

Pošast Kaibutsu

Za zamudnike

V delu, ovenčanem z nagrado za najboljši scenarij v Cannesu, se z našimi prepričanji in pričakovanji mojstrsko poigrava eden velikih filmskih humanistov Hirokazu Koreeda (Tatiči). Njegova Pošast je zadnji film, za katerega je glasbo napisal lani preminuli maestro Ryuichi Sakamoto.

8. julija ob 20:30

25 let Aerowavesa Aerowaves at 25

Dokumentarec se potopi v zgodovino pionirske plesne mreže Aerowaves ter osvetljuje njeno edinstveno vlogo pri razvoju sodobnega evropskega plesa. Film vsebuje arhivske posnetke s festivalov, poglobljene intervjuje z ustanovitelji in umetniki ter čudovito posnete plesne nastope, ustvarjene posebej za film.

julij in avgust

Kinobalonov poletni počitniški program

Kinobalon

Filmi aktualne sezone še zadnjič na sporedu. Med tednom dopoldan ter ob sobotah in nedeljah. Za počitniške skupine in za izven.

od 9. julija

Otroci drugih Les enfants des autres

Globoko osebna, presunljiva zgodba o sodobnem materinstvu je Virginie Efira prinesla cezarja za najboljšo igralko.

od 11. julija do 3. avgusta, ob 21:30 na Ljubljanskem gradu

Film pod zvezdami

V soorganizaciji z Ljubljanskim gradom.

Letni kino z izborom najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone in predpremierami.

 

14. julija ob 19:00

Železni krempelj The Iron Claw

Vstopnice v prodaji na dan projekcije. V primeru odpovedi projekcije prejšnjega dne na Filmu pod zvezdami Za zamudnike odpade.

Tragična resnična zgodba o bratih Von Erich, ki so se v zgodnjih osemdesetih letih pod vodstvom gospodovalnega očeta zapisali med legende profesionalne rokoborbe.

21. julija ob 19:00

Kri moje ljubezni Love Lies Bleeding

Za zamudnike

Vstopnice v prodaji na dan projekcije. V primeru odpovedi projekcije prejšnjega dne na Filmu pod zvezdami Za zamudnike odpade.

S steroidi naphana in s krvjo prepojena zgodba o ljubezni in maščevanju. Nasilen, mračno humoren in seksi kvirovski triler z bombastičnim finalom.

od 26. julija

Drugo dejanje Le deuxième acte

Premierno na Filmu pod zvezdami.

Léa Seydoux in Louis Garrel v prvem filmu, ki ga je zrežirala umetna inteligenca! Absurdna komedija Quentina Dupieuxa (Daaaaaalí!) je odprla nedavni festival v Cannesu.

28. julija ob 19:00

Spomin Memory

Za zamudnike

Vstopnice v prodaji na dan projekcije. V primeru odpovedi projekcije prejšnjega dne na Filmu pod zvezdami Za zamudnike odpade.

Ljubezenska zgodba o ženski, ki ne more pozabiti, in moškem, ki se ne more spomniti

4. avgusta ob 19:00

Daaaaaalí! Daaaaaalí!

Za zamudnike

Vstopnice v prodaji na dan projekcije. V primeru odpovedi projekcije prejšnjega dne na Filmu pod zvezdami Za zamudnike odpade.

Francoski mojster absurda Quentin Dupieux (Mandibule) se poklanja svojemu idolu v igrivi in nepredvidljivi »ne-biografiji«, ki pokaže, da je bila Dalíjeva največja umetnina njegova osebnost.

od 5. do 9. avgusta

Vaje v slogu

Kinobalon

Poletna filmska delavnica za otroke od 11. do 15. leta bo potekala od 5. do 9. avgusta od 9:00 do 14:00. Vpis poteka od 6. maja.

7. avgusta ob 13:00

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Kino v plenicah. Za starše z dojenčki.

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

od 8. avgusta

Kneecap Kneecap

Predpremiera na Filmu pod zvezdami.

V predrzni, huronsko smešni biografiji, polni seksa, drog in hip-hopa, člani irske raperske zasedbe Kneecap igrajo same sebe, da bi na svojevrsten način pozvali k zaščiti svojega maternega jezika. Dobitnik nagrade občinstva na festivalu Sundance.

11. avgusta ob 19:00

Ne pričakujte preveč od konca sveta Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii

Za zamudnike

Uvertura v retrospektivo kratkih filmov Raduja Judeja na FeKKu.

Film romunskega provokatorja Raduja Judeja (Nesrečni fuk ali Nori pornič) je groteskna satira o korporativnem pohlepu, izkoriščanju delavcev, histeriji družabnih omrežij in brezsramni mizoginiji. Posebna nagrada žirije v Locarnu.

od 14. avgusta

Anselm Anselm

Kino3Dvor

Wim Wenders nas s pomočjo vrhunske 3D tehnologije odpelje na edinstveno popotovanje skozi življenje in delo Anselma Kieferja, enega najpomembnejših nemških povojnih umetnikov.

18. avgusta ob 19:00

Leilini bratje Baradaran-e Leila

Za zamudnike

Hitro tempirana, razburkana in nepričakovanih preobratov polna drama o družini, ki se obupano skuša otresti dušečega bremena tradicije, patriarhata in finančne krize. Nagrada FIPRESCI na festivalu v Cannesu.

od 19. do 24. avgusta

FeKK 2024 - mednarodni festival kratkega filma

Jubilejna deseta izdaja festivala FeKK bo v prazničnem vzdušju predstavila pester program s podnaslovom To ni faza / It’s Not a Phase. Osrednji poudarek bo tradicionalno posvečen mednarodnemu in domačemu tekmovalnemu programu ter predstavitvi aktualnih kratkometražnih produkcij iz širše regije. Festivalski program bodo v znamenju teze, da tudi kratki film ni zgolj faza, dopolnjevali številni tematski, avtorski, arhivski in drugi kurirani programski sklopi, strokovni programi in druženja. Več na www.fekk.si.

od 22. avgusta

Odrešitev za začetnike Odrešitev za začetnike

Predpremiera na Filmu pod zvezdami.

Sonja Prosenc (Drevo, Zgodovina ljubezni) raziskuje sodobna družbena vprašanja v humorni, tragikomični reimaginaciji Pasolinijeve Teoreme. Svetovna premiera na festivalu Tribeca.

od 26. do 29. avgusta, ob 21:00

Letni Kinodvor na Kongresnem trgu

Vstop prost. Tudi v primeru dežja.

Letni Kinodvor na Kongresnem trgu je brezplačna prireditev s štirimi projekcijami vrhuncev filmske umetnosti.

25. avgusta ob 19:00

Šepet nežne ulice If Beale Street Could Talk

Za zamudnike

Ob stoletnici rojstva Jamesa Baldwina.

Z oskarjem nagrajeni režiser Barry Jenkins (Mesečina) je s priredbo istoimenskega romana Jamesa Baldwina ustvaril še en pretanjen in presunljiv portret temnopolte Amerike, tokrat umeščen na ulice Harlema sedemdesetih let.

30. septembra

Bežna srečanja Korotkie vstreči

Otok v Ljubljani

Uvodni film retrospektive Kire Muratove.