Danes je blagajna odprta od 17:40 do 21:00 (odpre se čez 13:09).
Za zamudnike, 1. decembra 2013

Najboljša ponudba La migliore offerta

Giuseppe Tornatore / Italija / 2013 / 131 min

»V vsakem ponaredku je nekaj avtentičnega.«

igrajo Geoffrey Rush, Jim Sturgess, Sylvia Hoeks, Donald Sutherland, distribucija FIVIA – Vojnik, uradna stran filma

IMDb Uradna stran

zgodba
»V vsakem ponaredku je nekaj avtentičnega.«

Najboljša ponudba pripoveduje o ekscentričnem zbiralcu umetnin ter vodji priznane avkcijske hiše Virgilu Oldmanu, ki ga obsede skrivnostna mlada dedinja. Nenavadno ljubezensko zgodbo, postavljeno v svet visoke umetnosti, je v slogu klasične detektivke posnel italijanski režiser Giuseppe Tornatore (Kino Paradiž, Malena), glasbo pa je prispeval Ennio Morricone. Film je bil premierno prikazan na letošnjem Berlinskem filmskem festivalu.

kritike
»/…/ Tornatore se odmakne od sicilijanske tematike, ki se vleče od Kina Paradiža do Baarìe, vzame svojo kulturno prtljago s podstrešja in ustvari klasično detektivko Starega sveta, umeščeno v ekstravagantni svet umetnosti. /…/ Najboljša ponudba ustvari zapleteno zgodbo iz amorfnega vzdušja nevroz, bogastva in sofisticiranosti. Njena analiza umetnosti, lepote, jesenske ljubezni, resnice in laži ima v sebi otožnost Smrti v Benetkah, in glavni lik se ne imenuje Oldman po naključju. /…/ Geoffrey Rush upodobi lik z osupljivo globino /…/. Domiselno napisan povratek k angleško govorečemu žanrskemu filmu, kjer režiserjevi baročni ekscesi najdejo svoje mesto v zgodbi.«
– Deborah Young, The Hollywood Reporter

»Zaplet se zdi kot iz črne pravljice: stari zaljubljenec hoče s pomočjo dobrega in neustrašnega mladega viteza /…/ rešiti princeso iz samotnega gradu. Najboljša ponudba, film v Tornatorejevem abstraktnem in simboličnem slogu (v nasprotju s tistimi, ki je posnel na Siciliji), je še en dokaz o režiserjevem mojstrstvu v oblikovanju mizanscene (elegantna) in pripovedi, napeti kot pri trilerju.«  
– Roberto Nepoti, La Repubblica

»Vsak novi film Giuseppeja Tornatoreja je pravi mali dragulj. Najboljša ponudba ni izjema.« 
– Bénédicte Prot, Cineuropa

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

torek, 23. 07. 2024 / 18:40 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

torek, 23. 07. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Moj zločin Mon crime

François Ozon

torek, 23. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

François Ozon se po 8 ženskah in Gospodinji vrača s še eno duhovito komedijo o ženskah in slavi, postavljeno v glamurozni Pariz tridesetih let prejšnjega stoletja.