Danes je blagajna odprta od 15:45 do 20:00 (za danes zaprto).
Znan je filmski program za 16. Noč grozljivk

Znan je filmski program za 16. Noč grozljivk

Kot že vemo, nas bo v letošnji Halloween horror maraton groze, gorja in gravža vpeljal film Carrie, program se bo nadaljeval z južnokorejskim epskim šokerjem Exhuma, sledila bo francoska komična grozljivka Ženske z balkona, zatem še en francoski film groze in panike Pajki, maraton pa bo zaključil brutalni argentinski folk horror Prežeče zlo.

Tukaj preverite celoten program in preberite obrazložitev kuratorja Marcela Štefančiča, Jr. Pakete za ogled vseh petih filmov pa lahko kupite pri Kinodvorovi blagajni ali prek spleta.

16. edicija Halloween horror maratona groze, gorja in gravža bo hkrati tudi rojstnodnevna zabava za 16 let mestnega kina Kinodvor. Praznovanje bo veselo, polno sladkih presenečenj, a hkrati po pričakovanjih naših zvestih ljubiteljic in ljubiteljev žanrskega filma tudi srhljivo. Vabljeni na zabavo, pridite v svoji maturantski obleki in se pridružite najbolj srhljivi kraljici večera 16-letni Carrie.

Carrie Carrie

Brian De Palma

Carrie Briana De Palme, po prvem romanu Stephena Kinga posneta študija najstniške tesnobe z ikonično, za oskarja nominirano Sissy Spacek v glavni vlogi, je med svojimi vrstnicami – vrhovnimi klasikami in najbolj priljubljenimi grozljivkami vseh časov – še vedno kraljica maturantskega plesa.

Exhuma Exhuma

Jang Jae-hyun

Lažje je ekshumirati vozlišča zgodovine kot kremirati duha.

Ženske z balkona Les femmes au balcon

Noémie Merlant

Moška abuzivnost pride v enem kosu in odide v koščkih.

Pajki Vermines

Sébastien Vaniček

Popolna metafora »migrantske krize« in »velike zamenjave«.

Prežeče zlo Cuando acecha la maldad

Demián Rugna

Vsako truplo je globalni problem.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.