Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (odprto še 03:40, tel: 01 239 22 17).

Zénithal Zénithal

Jean-Baptiste Saurel / Francija / 2024 / 80 min / francoščina

Noro odštekana komedija z elementi kung-fu filmov, bizarne seksualnosti in zabavne krvoločnosti, postavljena na polje večnega boja za prevlado med spoloma.

igrajo Vanessa Guide (Sonia), Franc Bruneau (Francis), Cyril Gueï (Marcus), Xavier Lacaille (Michel Sweeper), Rébecca Finet (Marion), Anaïde Rozam (Ninon), Bruno Gouery (detektiv), Thevada Dek (Ti-Kong), Guillaume Genou (pribočnik), Jean Chauvelot (detektivov pomočnik), Romain Francisco (strokovnjak), David Nuñes (Feng-Shui)

festivali, nagrade Fantastic Fest 2024

IMDb

Francis in Sonia sta skupaj že deset let, zato ni nič čudnega, da sta se oddaljila eden od drugega. Še posebej ker je Francis, nekdanji mojster borilnih veščin, postal zdolgočasen lastnik čistilnice, Sonia pa je še vedno dejavna in vodi tečaje samoobrambe za ženske. Medtem ko skušata rešiti svojo zvezo, Francisa obtožijo umora njegovega nekdanjega tekmeca, slavnega kung-fu mojstra Ti-Konga. Na begu pred policijo Francis povsem po naključju pade v kremplje prevarantskega kirurga dr. Sweeperja, ki je obseden z moško prevlado, potenco in ogromnimi penisi. Sonii ne preostane drugega, kot da stopi v akcijo in reši svojega dragega pred ponorelim doktorjem Frankensteinom ter tako pripomore k povrnitvi naravnega ravnovesja med spoloma na vsej zemeljski obli.

»Želel sem spregovoriti o moškosti in moških ekscesih. In lik Xavierja Lacailla (op. prev., dr. Sweeper) izkristalizira to plat prisilnega celibata. Je frustriran bednik, ki ženske sovraži, ker je bil ponižan, in s tem na žalost moški predstavnik sovražnikov žensk. Vendar sem ga hotel prikazati tudi kot malce ganljivega antagonista. Moških nisem želel upodobiti kot zgolj popolnoma mizogine kretene. Tukaj je negativec v globoki čustveni stiski.« (Jean-Baptiste Saurel)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Medtem na Zemlji Pendant ce temps sur Terre

Jérémy Clapin

petek, 18. 10. 2024 / 18:30 / Dvorana

Medtem ko je Elsa na Zemlji, je njen brat izgubljen nekje v vesolju. Povezuje ju nenavadno seme, preko katerega komunicira neznana oblika življenja. Neulovljiva zgodba o ljubezni in žalovanju med Zemljo in vesoljem, resničnostjo in sanjami, znanstveno fantastiko in animacijo. Naj te film odpelje onkraj realnosti!

Kinotripčič – program kratkih filmov 2024 Kinotripčič – program kratkih filmov 2024

razni avtorji

petek, 18. 10. 2024 / 21:00 / Dvorana

Obljubljamo razgiban trip kratkičev! Potovali bomo od Grčije do Teksasa, skozi napeto ozračje transfobije in podeželsko pokrajino uspešnih influenserk, se potopili v digitalni svet nevidnih NPC-jev, pristali v živahnih gredicah in se za konec prepustili užitku pojočih cvetic.

Hrabri zajčki Brave Bunnies

Olga Cherepanova

sobota, 19. 10. 2024 / 10:00 / Dvorana

Zajčja družinica potuje po svetu. Prevaža se z avtobusom, v katerem je poskrbljeno za njeno udobje. Starši in šestero zajčkov radovedno raziskujejo džunglo, savano, gore in planjave. Najstarejša med mladiči, Bob in Bu, sta radovedna in igriva. Spoznavata številne nove prijatelje, zato tej pogumni zajčji družinici res ni nikoli dolgčas.