Danes je blagajna odprta od 15:00 do 20:40 (za danes zaprto).

Ženske z balkona Les femmes au balcon

Noémie Merlant / Francija / 2024 / 105 min / francoščina

Moška abuzivnost pride v enem kosu in odide v koščkih.

igrajo Souheila Yacoub, Sanda Codreanu, Noémie Merlant, Lucas Bravo

IMDb

Fotografije

Tri prijateljice, cam-girl Ruby (Souheila Yacoub), pisateljica Nicole (Sanda Codreanu) in igralka Élise (Noémie Merlant), obtičijo v peklenskem vročinskem valu, ki stisne Marseille (poletje je lahko nasilje!), toda ko se zagledajo v fotografa iz sosednje stavbe (Lucas Bravo), ugotovijo, da se je on zagledal le v eno izmed njih – no, ne bi je smele pustiti same. Od fotografskega objektiviranja ženske do posilstva je le korak – včasih je to ista stvar. Céline Sciamma, soscenaristka Žensk z balkona, je režirala Portret mladenke v ognju, zato bi lahko Ženske z balkona, ki jih je režirala Noémie Merlant, ena izmed protagonistk Portreta mladenke v ognju, naslovili – Portret mladenk v ognju. Ali pa – če bi se hoteli, tako kot ta film, pokloniti Pedru Almodóvarju – Ženske na robu živčnega zloma. Kajti moškega trupla se je prekleto težko znebiti. Tako kot moške abuzivnosti.

 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Tisto poletje z Irène Quell’estate con Irène

Carlo Sironi

četrtek, 17. 10. 2024 / 16:00 / Dvorana

Zgodba dveh deklet, ki pred resničnostjo pobegneta na Sicilijo v zavetje narave in brezskrbnosti poletja. Film, v katerem besede zamenjajo zvoki škržatov in morja, dotiki in pogledi. Naj te film odpelje skozi pokrajino občutij!

Tiho rjovenje Silent Roar

Johnny Barrington

četrtek, 17. 10. 2024 / 19:30 / Dvorana

Nabrito odbit film, posnet v mistični pokrajini škotskega otoka in z vsemi odtenki valovitega oceana, je nenavadna zgodba mladega deskarja Donda, ki še vedno pogreša svojega izginulega očeta. 

KIX KIX

Dávid Mikulán, Bálint Révész

petek, 18. 10. 2024 / 16:00 / Dvorana

KIX je filmska odisejada, dokumentarni portret odraščanja Sanyija na ulicah Budimpešte, ki mu nepremišljen trenutek za vedno spremeni življenje. Naj te film odpelje na skejtu mladega upornika!