Danes je blagajna odprta od 14:50 do 20:30 (odprto še 11 minut, tel: 01 239 22 17).
Zmagovalni najljubši

Zmagovalni najljubši

Na naših družbenih omrežjih so se zaključile nominacije za najljubše filmske ustvarjalke in ustvarjalce. Zmagovalna imena so Mads Mikkelsen, Agnès Varda, Milena Zupančič, Hayao Miyazaki. Njihove portrete, ki jih bomo natisnili na majice, bo narisala vizualna umetnica Olja Grubić.

Na družbenih omrežjih smo 1. oktobra naše sledilke in sledilce pozvali k dejavnemu soustvarjanju in jih povabili k nominacijam Kinodvorovih najljubših filmskih ustvarjalk in ustvarjalcev. Nominacije so se zaključile 10. oktobra.

Na 101. rojstni dan kina na Kolodvorski, 15. oktobra, smo razglasili zmagovalne predloge. Komisija v sestavi dveh predstavnic Kinodvora – Metka Dariš (direktorica), Sara Horžen (vodja projektov), predstavnice občinstva – Anja Zag Golob (prva članica v zgodovini Kluba Kinodvor) ter vizualne umetnice – Olja Grubić (avtorica portretov) je med 169 različnimi predlogi izbrala najljubše, ki jih nominiralo več ljudi. Nedvomno so vsi ljubljenke, ljubljenci Kinodvorovega občinstva, ki jih bo Olja Grubić portretirala.

Majico s portreti prejmejo štirje, ki so z nominacijami sodelovali na Facebooku in Instagramu. Z nagrajenkami in nagrajenci, ki jih določi žreb, bomo stopili v stik in jih pozvali, da si izberejo en portret med zmagovalnimi, na izbiro pa je tudi Aki Kaurismäki, ki ga je Olja Grubić narisala kot prototip majice. Ker je portrete treba še ustvariti in majice natisniti, nagrajenke in nagrajenci lahko svojo majico pričakujejo v začetku novembra.

torek, 01. 10. 2024

Nominirajte najljubše!

Na Kinodvorovih družbenih omrežjih smo odprli nominacije za najljubše filmske ustvarjalke in ustvarjalce, ki bi jih sledilke in sledilci nosili na majicah. Med predlogi bo posebna komisija izbrala štiri, ki jih bo portretirala vizualna umetnica Olja Grubić.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.