Danes je blagajna odprta od 16:00 do 20:00 (odpre se čez 08:44).
Jesenski počitniška dvojčka s sovami

Jesenski počitniška dvojčka s sovami

Ogled filma Bojevita kraljica noči in delavnica v ZOO Ljubljana ali v Prirodoslovnem muzeju Slovenije.

28. oktober
10:00 Kinodvor: ogled filma Bojevita kraljica noči
Vstopnice lahko kupite prek spleta po redni ceni, ali po znižani ceni 3€ pri blagajni Kinodvora (popust za obiskovalce muzeja)
12:30 – 14:00 Prirodoslovni muzej Slovenije: delavnica Sove niso ujede
Cena delavnice je 6€. Vstopnice lahko kupite prek spleta ali pri blagajni PMS. Število mest je omejeno, rezervacij ni. Starši pripeljejo svoje otroke in jih pridejo po delavnici iskat.

Vsebina: pogovarjali se bomo o nočnih pticah – sovah. Ob ogledu muzejske razstave, kjer so razstavljene vse slovenske vrste sov, bomo spoznavali mnoge zanimivostmi o njihovem ustroju, prilagoditvah in načinu življenja. Dotaknili se bomo sovjih peruti in ugotavljali, kako jim te omogočajo skoraj neslišen let, potipali bomo njihove ostre kremplje in občudovali  prilagoditve, ki jim omogočajo preživetje. Vse novo pridobljeno zanje bomo obnovili in utrdili še ob zabavni družabni igri.

30. oktober
10:00 Kinodvor: ogled filma Bojevita kraljica noči
Vstopnice lahko kupite prek spleta po redni ceni, ali po znižani ceni 3€ pri blagajni Kinodvora (popust za obiskovalce ZOO Ljubljana)
13:00 – 15:00 ZOO Ljubljana: dogodivščina Največje sove sveta
Cena je vstopnina po rednem ceniku ZOO Ljubljana, rezervacije niso potrebne. Med 13. in 15. uro se dobimo pri sovah v zgornjem delu živalskega vrta. Starši pripeljejo svoje otroke in so z njimi ves čas udeležbe na dogodivščini.

Vsebina: pogovarjali se bomo kako so sove, kot veliki plenilci, prilagojene na nočni način življenja, kako se razmnožujejo in skrbijo za mladiče. Razvozlali bomo uganke katere trditve o sovah, ki so del ljudskega izročila, so resnične in katere ne ter ali sove res kličejo smrt? Spoznali bomo vse vrste sov, ki živijo v Slovenij.

 

 

Bojevita kraljica noči Bojevita kraljica noči

Matej Vranič

Dinamična naravoslovno-raziskovalna zgodba o skrivnostnem življenju ene največjih evropskih sov – sove kozače.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.