Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odprto še 09:59, tel: 01 239 22 17).
Kviz Jutri je še en dan

Kviz Jutri je še en dan

Ob filmu Jutri je še en dan se z dijaki lahko preizkusimo v kvizu na teme enakopravnosti. Kviz lahko izvedemo ob ogledu filma v dvorani, lahko pa ga izvedete tudi samostojno v razredu.

Kviz, ki je nastal na temeljih filma Jutri je še en dan, je zasnovan kot interaktivna dejavnost, kjer skupaj obravnavmo in poglobljeno razpravljaljamo o pomembnih družbenih vprašanjih. Med temami, ki jih bomo raziskovali, so nasilje nad ženskami in vzroki zanj, vloga družbe pri preprečevanju nasilja, zgodovinski boj za volilno pravico žensk ter širša vprašanja feminizma in pravic žensk skozi čas vse do danes.

Kviz lahko izvedemo v dvorani po ogledu filma, vodi ga Sara Šabec (cena izvedbe je enaka ceni pogovora po filmu, 130 €). Cilj kviza je spodbuditi mlade k razmišljanju o omenjenih temah in jim ponuditi priložnost, da med seboj izrazijo svoja mnenja ter si zastavljajo vprašanja, ki so ključna za razumevanje naše družbe.

Lahko pa kviz izvedete tudi sami v razredu.

Natisni
Kviz Jutri je še en dan


Sara Šabec je filozofinja in pedagoginja. Kot samozaposlena v kulturi se posveča selekciji vsebin, izobraževanju in kulturno-umetnostni vzgoji. Deluje kot selektorica filmskega festivala ZOOM, zunanja sodelavka Kinodvora, Kino Otoka in drugih organizacij. Od leta 2022 deluje kot selektorica filmskega programa za Mesto žensk in njegov mednarodni festival sodobnih umetnosti ter je (so)avtorica številnih pedagoških gradiv in knjig na področju izobraževanja z umetnostjo.


Nazaj na Kinodvorov šolski program.

Jutri je še en dan C'è ancora domani

Paola Cortellesi

Komična drama, navdihnjena z italijanskim neorealizmom, je osvojila srca gledalcev in v domači Italiji po gledanosti prehitela celo Barbie.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.