Danes je blagajna odprta od 14:50 do 20:45 (odpre se čez 31 minut).

Zadnje plavanje Last Swim

Sasha Nathwani / Velika Britanija / 2024 / 95 min / angleščina

Ziba, nadarjena srednješolka, se odloči, da skupaj s prijatelji preživi še zadnji dan pred poletnimi počitnicami. Uporniški duh in želja po zabavi jih poganjajo po poletno razpoloženih londonskih ulicah. Vendar je neobremenjenost le navidezna. Ziba se na skrivaj spopada z odločitvijo, ki ji bo spremenila življenje. 

scenarij Sasha Nathwani in Helen Simmons, igrajo Deba Hekmat, Denzel Baidoo, Lydia Fleming

IMDb

Fotografije

Zadnje plavanje
Zadnje plavanje

Ziba, uspešna dijakinja in navdušenka nad astronomijo, se z najboljšimi prijatelji, ki so pravkar prejeli končne ocene iz srednje šole, odloči, da bodo ves dan preživeli skupaj, preden se med počitnicami razidejo. Navidezna neobremenjenost, uporniški duh in želja po zabavi jih poganjajo po londonskih ulicah. Ziba se sooča z nepričakovanimi življenjskimi spremembami, ki jih skriva pred prijatelji. Za ta dan pa pripravi načrt, v katerega vključi tudi spremljanje meteorskega dežja. Vendar ne gre vse po načrtih. Nepričakovani dogodki ne vplivajo samo na potek tistega dne, pač pa tudi na njen življenjski načrt.

Naj te film odpelje v poletje odkrivanja, kjer šteje vsak trenutek!

iz prve roke
»Film Zadnje plavanje je moj filmski prvenec, pri katerem me je še posebej zanimalo raziskovanje sodobnih tem izgubljene mladosti. /…/ Zibina zgodba se dotika nečesa univerzalnega in hkrati zelo aktualnega – še posebej odmeva pri mladih, ki morajo v težkih časih in z negotovo prihodnostjo še najti svojo pot v družbi odraslih in družbi po pandemiji. Ziba se znajde ujeta med globoko, neusahljivo strastjo do življenja in izjemno močno željo, da bi končala bolečino in strah v svoji resničnosti, v kateri se zdi, da so njeni upi skoraj izginili.

Film je sodobna zgodba o odraščanju, ki govori o tem, kako opustiti mladostniške sanje in želje, vendar nikoli ne pozabiti čutiti, upati in se oklepati življenja, pa naj bo to še tako težko. Zadnje plavanje, ki se odvije v enem samem dnevu med vročim londonskim poletjem, prikazuje energijo in živahnost mladosti in življenja v trenutku, hkrati pa se dotakne temnejših občutkov, ki se skrivajo v podzavesti.«
– Sasha Nathwani

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Odrešitev za začetnike Odrešitev za začetnike

Sonja Prosenc

torek, 10. 09. 2024 / 15:50 / Dvorana

Sonja Prosenc (Drevo, Zgodovina ljubezni) raziskuje sodobna družbena vprašanja v humorni, tragikomični reimaginaciji Pasolinijeve Teoreme. Svetovna premiera na festivalu Tribeca.

Kneecap Kneecap

Rich Peppiatt

torek, 10. 09. 2024 / 18:30 / Dvorana

V predrzni, huronsko smešni biografiji, polni seksa, drog in hip-hopa, člani irske raperske zasedbe Kneecap igrajo same sebe, da bi na svojevrsten način pozvali k zaščiti svojega maternega jezika. Dobitnik nagrade občinstva na festivalu Sundance.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

torek, 10. 09. 2024 / 19:30 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.