Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (odprto še 05:05, tel: 01 239 22 17).
od novembra 2024

Julie molči Julie zwijgt

Leonardo Van Dijl / Belgija, Švedska / 2024 / 100 min / podnapisi, nizozemščina, francoščina

Juliejino življenje se vrti okoli tenisa. Potem se njen trener znajde v preiskavi in klub spodbuja igralce, da spregovorijo. Julie pa se odloči molčati.

režija Leonardo Van Dijl, scenarij Leonardo Van Dijl, Ruth Becquart, glasba Caroline Shaw, fotografija Nicolas Karakatsanis, montaža Bert Jacobs, izvršni producent Florian Zeller, igrajo Tessa Van den Broeck, Koen De Bouw, Ruth Becquart, Tijmen Govaerts, Sofie Decleir, Pierre Gervais, Claire Bodson, Julliette De Hous, Laurent Caron, distribucija Demiurg

festivali, nagrade Cannes 2024, Melbourne 2024

IMDb

Juliejino življenje se vrti okoli tenisa. Je obetavna mlada igralka, ki ji zaradi nadarjenosti klub pomaga pri stroških, saj te sicer zmorejo le bolj premožni. Tudi v šoli ji gre dobro. Njen trener pa se znajde v preiskavi zaradi ene od svojih varovank. V klubu ga nemudoma suspendirajo in vse mlade igralce spodbujajo, naj spregovorijo. Toda Julie noče govoriti … Njena tišina preseneti vse okoli nje: ali kaj skriva, zakaj ne spregovori ravno ona, ki je mu je bila najbližja? Se počuti dovolj varno, jo je treba spodbuditi ali pustiti? V svetu, ki ves čas kriči, se Julie odloči molčati. Njena tišina razkriva tisto, kar je zares pomembno. Potrebuje mir, čas, odmik, da razmisli in začuti.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kneecap Kneecap

Rich Peppiatt

sreda, 14. 08. 2024 / 18:15 / Dvorana

V predrzni, huronsko smešni biografiji, polni seksa, drog in hip-hopa, člani irske raperske zasedbe Kneecap igrajo same sebe, da bi na svojevrsten način pozvali k zaščiti svojega maternega jezika. Dobitnik nagrade občinstva na festivalu Sundance.

Kino3Dvor

Anselm Anselm

Wim Wenders

sreda, 14. 08. 2024 / 20:30 / Dvorana

Wim Wenders nas s pomočjo vrhunske 3D tehnologije odpelje na edinstveno popotovanje skozi življenje in delo Anselma Kieferja, enega najpomembnejših nemških povojnih umetnikov.

Caravaggieva senca L’ombra di Caravaggio

Michele Placido

četrtek, 15. 08. 2024 / 18:00 / Dvorana

Uporniški in nemiren, pobožen in razuzdan, neodvisen in transgresiven: Caravaggio, kakršnega razkrije Michele Placido, je prekleti umetnik izjemnega talenta; rock zvezda daleč pred svojim časom; upornik brez razloga, ki se mora soočiti s posledicami lahkomiselnega življenja.