Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (odprto še 05:02, tel: 01 239 22 17).
od novembra 2024

Tuji jezik Langue étrangère

Claire Burger / Francija, Nemčija, Belgija / 2024 / 105 min / podnapisi, nemščina, francoščina

Občutljiva najstnica se trudi najti prijatelje svojih let. Starši jo pošljejo na jezikovno izmenjavo v Nemčijo, kjer pa se v vrtincu čustev stvari samo še zapletejo.

režija Claire Burger, scenarij Claire Burger, Léa Mysius, igrajo Lilith Grasmug, Josefa Heinsius, Nina Hoss, Susanne Chiara Mastroianni, Jalal Altawil, distribucija FIVIA

festivali, nagrade Berlin 2024

IMDb

Fotografije

Tuji jezik

vsebina
Fanny ima 17 let in se še vedno išče. Sramežljiva je in občutljiva, trudi se najti prijatelje svojih let. Starši jo pošljejo na jezikovno izmenjavo v Nemčijo, kjer biva mamina mladostna prijateljica. Z njeno hčerko Leno, ki je istih let, si je Fanny nekaj časa dopisovala. Lena pa Fanny ne sprejme prijazno, sita je maminih idej in težav doma, francoska prijateljica ji je odveč. Bolj jo zanima politični aktivizem, tudi ker z njim lahko nasprotuje družini. Fanny poskuša narediti vtis na Leno, zato si izmisli drugačno življenje. Kmalu se začne zapletati v vse več in več laži. Dekleti pa se kljub različnim značajem, jezikovnim in družbenim mejam počasi spoznavata in povežeta.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kneecap Kneecap

Rich Peppiatt

sreda, 14. 08. 2024 / 18:15 / Dvorana

V predrzni, huronsko smešni biografiji, polni seksa, drog in hip-hopa, člani irske raperske zasedbe Kneecap igrajo same sebe, da bi na svojevrsten način pozvali k zaščiti svojega maternega jezika. Dobitnik nagrade občinstva na festivalu Sundance.

Kino3Dvor

Anselm Anselm

Wim Wenders

sreda, 14. 08. 2024 / 20:30 / Dvorana

Wim Wenders nas s pomočjo vrhunske 3D tehnologije odpelje na edinstveno popotovanje skozi življenje in delo Anselma Kieferja, enega najpomembnejših nemških povojnih umetnikov.

Caravaggieva senca L’ombra di Caravaggio

Michele Placido

četrtek, 15. 08. 2024 / 18:00 / Dvorana

Uporniški in nemiren, pobožen in razuzdan, neodvisen in transgresiven: Caravaggio, kakršnega razkrije Michele Placido, je prekleti umetnik izjemnega talenta; rock zvezda daleč pred svojim časom; upornik brez razloga, ki se mora soočiti s posledicami lahkomiselnega življenja.