Danes je blagajna odprta od 17:10 do 20:30 (odprto še 10 minut, tel: 01 239 22 17).
od oktobra 2024 v Kinodvorovem šolskem programu

Angelo v čarobnem gozdu Angelo dans la forêt mystérieuse

Vincent Paronnaud, Alexis Ducord / Francija, Luksemburg / 2024 / 80 min / sinhronizirano / 6+

Angelo sanja o tem, da je pustolovec in raziskovalec. Kmalu se mu sanje uresničijo in poda se na nadvse razburljivo pustolovščino v čarobni gozd.

režija Vincent Paronnaud, Alexis Ducord, scenarij Vincent Paronnaud, animacija Coline Veith, Samuel Devynick, Michael Tenner Wijaya Oei, Sarah Colmet-Daäge, montaža Julie Salon, glasba Olivier Bernet, produkcija Gao Shan Pictures, Je Suis Bien Content, ZIELT Productions, distribucija: FIVIA

 

festivali, nagrade Annecy (2024), Cannes (2024)

IMDb

Fotografije

Angelo v čarobnem gozdu
Angelo v čarobnem gozdu

vsebina
Angelo si želi postati raziskovalec in pustolovec, bolj kot vse na svetu! A kaj ko v resnici živi čisto običajno življenje s staršema, tečnim bratom, ki ga ves čas draži, in mlajšim bratcem, ki je še dojenček. Veliko bolj zanimivo je, če uporabiš bujno domišljijo in postaneš superjunak, ki rešuje svet. Nekega dne pa družina izve, da je babica hudo zbolela in da morajo pohiteti k njej. Na poti se ustavijo in Angelo se nadebudno odpravi raziskovat okolico. Raztreseni starši ga tam pozabijo, mali Angelo pa ne ve, kam naj gre. Odpravi se v gozd, kjer doživi marsikaj, česar si niti v domišljiji ni mogel predstavljati. Sreča mravlje, ki ga uporabijo za prevozno sredstvo, veverico, ki je prepričana, da je ptič, prijaznega velikana, ki ga deček razveseli z zadnjim bonbonom, in malo divjakinjo, s katero se spoprijateljita.

o avtorju
Vincent Paronnaud (1970) je francoski stripar in režiser. Najbolj znan je po sodelovanju z Marjane Satrapi, s katero sta ustvarila znameniti film Perzepolis ter zanj prejela številne nagrade in nominacije (med drugimi nagrado žirije na festivalu v Cannesu leta 2007 in nominacijo za oskarja za najboljši animirani film). Opaženi in nagrajeni so bili tudi njegovi drugi filmi. Angelo v čarobnem gozdu je njegov najnovejši film.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kneecap Kneecap

Rich Peppiatt

ponedeljek, 12. 08. 2024 / 20:30 / Dvorana

V predrzni, huronsko smešni biografiji, polni seksa, drog in hip-hopa, člani irske raperske zasedbe Kneecap igrajo same sebe, da bi na svojevrsten način pozvali k zaščiti svojega maternega jezika. Dobitnik nagrade občinstva na festivalu Sundance.

Vrvež v moji glavi 2 Inside Out 2

Kelsey Mann

torek, 13. 08. 2024 / 10:00 / Dvorana

Naredimo prostor za nova čustva. Nadaljevanje animirane uspešnice Vrvež v moji glavi studiev Disney in Pixar.

Drugo dejanje Le deuxième acte

Quentin Dupieux

torek, 13. 08. 2024 / 18:30 / Dvorana

Léa Seydoux in Louis Garrel v prvem filmu, ki ga je zrežirala umetna inteligenca! Absurdna komedija Quentina Dupieuxa (Daaaaaalí!) je odprla nedavni festival v Cannesu.