Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Ljubljenci evropskega občinstva I. (2024) Ljubljenci evropskega občinstva I. (2024)

različni avtorji / razno / 74 min

Kafana na Balkanu; Živeti v divjem morju; Hvala za potrpljenje!; Motherless Child

Kafana na Balkanu / Balkan, Baby / Kafana na Balkanu
Boris Gavrilović, Nemčija, 2023, 19′

Martina je zgledna priseljenka oziroma se je vedno trudila, da bi jo v Nemčiji kot tako dojemali. Ko pa med krajšim oddihom ob jezeru Starnberg spozna mlado Dunjo, se je prisiljena soočiti z delom identitete, ki jo je celo življenje skušala potlačiti.

Živeti v divjem morju / To Live In a Wild Sea / Vivir en un mar bravo
Guillermo F. Flórez, Španija, 2023, 24′

Carmen se je rodila leta 1935. Kot otrok je videla, kako so odvedli njeno družino. Po 14 letih življenja v samostanu, so jo iz njega izključili. Obljubila si je, da bo njeno življenje le njeno. Danes je stara 86 in sprejema odločitev: vzela si bo življenje.

Carmen was born in 1935. As a child, she watched how they took members of her family away. After 14 years as a cloistered nun, she managed to get expelled from it. She promised herself to own her life. Today, she is 86 years old, and she is going to make a decision: to commit suicide.

Hvala za potrpljenje! / Thank You For Your Patience! / Merci pour votre patience! 
Simon van der Zande, Belgija/Nizozemska, 2022, 17′

Statični kader prikazuje napeto avtobusno vožnjo po Bruslju, med katero kongovski priseljenec Samuel izrazi svoje nezadovoljstvo z Evropo.

From a fixed point of view, we witness a tense bus ride in Brussels, when Samuel – a Congolese immigrant – gets on to voice his discontent with Europe.

Motherless Child / Motherless Child / Motherless Child
Sophie Maréchal, Belgija/Francija, 2023, 14′

Tridesetletna Barbara je tipičen primer moderne ženske: samsko, delovno dekle s hitrim tempom življenja, odvisno od svojega pametnega telefona. Vendar bo rutino kmalu prekinil skrivnostni balon, ki bo, kot poslan z neba, priplaval v njeno življenje.

Barbara, a 30-year-old single female, is the typical example of a modern woman, a ‘working girl’, living in a fast lane, completely hooked on her smartphone. However, her routine is about to change as a mysterious balloon, seemingly sent from the sky, floats into her life.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dancing Queen Dancing Queen

Aurora Gossé

sreda, 07. 08. 2024 / 10:00 / Dvorana

Mina se noro zaljubi v slavnega plesalca in začne plesati. Ganljiv družinski plesni film o sledenju lastnim sanjam, o izvirnosti namesto popolnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

sreda, 07. 08. 2024 / 13:00 / Dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Drugo dejanje Le deuxième acte

Quentin Dupieux

sreda, 07. 08. 2024 / 18:00 / Dvorana

Léa Seydoux in Louis Garrel v prvem filmu, ki ga je zrežirala umetna inteligenca! Absurdna komedija Quentina Dupieuxa (Daaaaaalí!) je odprla nedavni festival v Cannesu.