Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:15 (odpre se čez 39 minut).
V Kinobalonu od 21. septembra 2024

Lars je LOL Lars er LOL

Eirik Sæter Stordahl / Norveška / 2023 / 85 min / podnapisi, norveščina / 8+

Amanda se mora po sili razmer družiti z novim sošolcem Larsom, kar pa ji sprva ne diši preveč, saj je drugačen od ostalih. Ganljiv in topel film o prijateljstvu, sprejemanju drugačnosti, razdvojenosti med čustvi in pričakovanji družbe ter o spletnem nasilju. 

režija Eirik Sæter Stordahl, scenarij Iben Akerlie in Eirik Sæter Stordahl, fotografija Marius Matzow Gulbrandsen, montaža Cathrine Ambus, glasba Benjamin de Murashkin, igrajo Lilly Winger Schmidt, Adrian Øverjordet Vestnes, Norah Lulu Ali-Amoafo, Agnes Grønneberg Hagen, Ilia, producent Caroline Hitland, distribucija Demiurg

festivali, nagrade nagrada za najboljši film in nagrada ECFA – BUFF (2024), nagrada občinstva – Tromso (2024), nagrada za najboljši film, nagrada otroške žirije in nagrada združenja filmskih pedagogov – Kinoklub (2024), posebna omemba žirije – Zlin (2024), Kristiansand (2024), Transilvania (2024), Filmfest München (2024), Giffoni (2024), Pulj (2024)

IMDb

zgodba
Amanda je tipična enajstletnica, veliko ji pomenijo prijateljice, njihovo mnenje in sprejemanje. Potihoma je zaljubljena v Adama, na začetku šolskega leta pa postane mentorica novemu sošolcu Larsu. Ta je drugačen, saj ima Downow sindrom, zato se dekle boji, da jo bo osramotil pred družbo. Kljub temu se med njima rodi pristno prijateljstvo, vendar se na spletu pojavijo posnetki, zaradi katerih je Amandi nerodno. Znajde se pod velikim pritiskom in pred dilemo – naj se postavi zase ali popusti pričakovanjem okolice?
 
o avtorju
Eirik Sæter Stordahl (1988) je norveški režiser. Študiral je na Danskem. Film Lars je LOL je njegov prvi celovečerec, prej pa je posnel dva kratka filma, I stykker in Robin.

iz prve roke
»Z mladimi je treba govoriti o tem, da je življenje težko in da dobri ljudje včasih naredijo kaj slabega.«
– Eirik Sæter Stordahl, Festival bubbles – Zlin

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Otroci drugih Les enfants des autres

Rebecca Zlotowski

ponedeljek, 05. 08. 2024 / 18:00 / Dvorana

Globoko osebna, presunljiva zgodba o sodobnem materinstvu je Virginie Efira prinesla cezarja za najboljšo igralko.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

ponedeljek, 05. 08. 2024 / 19:15 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Zver La bête

Bertrand Bonello

ponedeljek, 05. 08. 2024 / 20:15 / Dvorana

Bertrand Bonello (L’Apollonide: Spomini zaprte hiše, Nočni razgledi) je film svobodno priredil po kratki zgodbi Henryja Jamesa Zver v džungli (1903).