Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).
Poletje z Wimom Wendersom

Poletje z Wimom Wendersom

Julija in avgusta na ogled ponujamo tri filme Wima Wendersa. Popolni dnevi so na Filmu pod zvezdami na sporedu že to nedeljo, 21. julija, potem pa avgusta sledita še dokumentarec v 3D, Anselm, in za zaključek Letnega Kinodvora na Kongresnem trgu zdaj že kultni Pariz, Teksas.

Popolne dneve, ganljivo filmsko pesem o iskanju lepote v drobnih trenutkih vsakdanjega življenja, smo na rednem sporedu Kinodvora gledali to zimo, na Filmu pod zvezdami pa vabimo, da ga ujamete še vsi “zamudniki”.

Od 14. avgusta dalje bo na našem rednem sporedu na ogled dokumentarec Anselm, v katerem Wim Wenders v 3D tehnologiji ustvari hipnotičen portret kiparja in slikarja Anselma Kieferja.

Za zaključek letošnjega Letnega Kinodvora na Kongresnem trgu bo v četrtek, 29. avgusta, ob 21. uri na ogled Pariz, Teksas s hipnotično glasbo Rya Cooderja. Tako kot prejšnje tri večere bo vstop prost.

Toplo vabljeni, da katerega od poletnih dni preživite v družbi Kinodvora in filmov Wima Wendersa!

Popolni dnevi Perfect Days

Wim Wenders

Wim Wenders se vrača v Tokio, da bi posnel ganljivo filmsko pesem o iskanju lepote v drobnih trenutkih vsakdanjega življenja. Film z nostalgičnim soundtrackom, ki vključuje klasike Louja Reeda, Patti Smith in Nine Simone, je Kojiju Yakushoju prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.

Anselm Anselm

Wim Wenders

Wim Wenders nas s pomočjo vrhunske 3D tehnologije odpelje na edinstveno popotovanje skozi življenje in delo Anselma Kieferja, enega najpomembnejših nemških povojnih umetnikov.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.