Danes je blagajna odprta od 17:20 do 21:00 (odpre se čez 57 minut).

Racija v Hanoju Beom-joe-do-si-2

Lee Sang-yong / Južna Koreja / 2022 / 105 min / korejščina

Največja korejska uspešnica leta ponuja lov na psihotičnega morilca, ki ga poskušajo izslediti člani posebne enote za zločine pod vodstvom nepremagljivega Maja.

režija Lee Sang-yong, scenarij Kim Min-seong, fotografija Ju Sung-Lim, montaža Kim Sun-min, igrajo Lee Don (Ma Seok-do), Sukku Son (Kang Hae-sang), Gwi-hwa Choi (Jeon Il-man), Ji-hwan Park (Jang Isu), Heo Dong-won (Oh Dong-gyun), Ha-Jun (Kang Hong-seok), Ji-Young Park (Kim In-sook)

IMDb

Akcijski triler z elementi slapstick komedije kapitalizira sodobno obsedenost Korejcev z Vietnamom kot vročo turistično destinacijo; večina filma se dogaja v okolici Hanoja, kamor prispeta korejska detektiva, da bi raziskala naraščajočo kriminalno dejavnost korejskih gangsterjev. Cinični detektiv Ma Seok-do in stotnik Jeon Il-man obenem dvomita v pripravljenost ubežnega korejskega gangsterja, ki bi jima lahko razkril identiteto serijskega morilca Kanga, zato skupaj s svojo ekipo začneta preiskavo v dveh državah in se podata na krvavo sled, ki jo za seboj pušča neusmiljeni Kang …

»Želel sem prikazati vrsto akcije, ki so jo gledalci čakali in jih navda z redkim občutjem zadovoljstva. Spodbujanje dobrega in kaznovanje zla nista nekaj, kar bi se v naši sodobni družbi zlahka občutilo, vendar sem to s filmom želel izraziti.« (Sang-yong Lee)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

20.000 vrst čebel 20.000 especies de abejas

Estibaliz Urresola Solaguren

torek, 16. 07. 2024 / 18:20 / Dvorana

Tankočutna, s soncem obsijana zgodba o otroku, ki išče svoje ime. Prvenec baskovske režiserke je devetletni igralki prinesel nagrado za najboljšo vlogo na lanskem Berlinalu.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

torek, 16. 07. 2024 / 20:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Dodatna projekcija

Samsara Samsara

Lois Patiño

torek, 16. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.