Danes je blagajna odprta od 17:40 do 21:00 (odpre se čez 13:06).

Varšavski most Pont de Varsòvia

Pere Portabella / Španija / 1990 / 85 min / španščina

Medtem ko skozi vrtoglavo število prizorišč sledimo trem junakom, katerih zgodbe včasih tečejo vzporedno, včasih se prekrižajo, spet drugič pa se popolnoma oddaljijo ena od druge, Portabella iz svojih podob ustvari svojevrstno simfonijo Barcelone.

V začetku filma nas kamera popelje na zabavo, kjer se je zbrala intelektualna smetana, da bi proslavila nagrado, ki jo je prejela knjiga z naslovom Varšavski most. Potem ko se lep čas pomikamo od ene do druge s koktajli oborožene skupine literatov, se zavrti napovedna glava filma in oznani svoj uradni začetek. Sledi vrsta prizorov, od katerih se nekateri navezujejo na nagrajeno knjigo, za druge pa se zdi, da z njo nimajo nikakršne zveze. Vsi ti prizori so nenavadno zloslutni in nekako simbolični ter se nikakor nočejo povezati v trdno pripovedno strukturo.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

torek, 23. 07. 2024 / 18:40 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

torek, 23. 07. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Moj zločin Mon crime

François Ozon

torek, 23. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

François Ozon se po 8 ženskah in Gospodinji vrača s še eno duhovito komedijo o ženskah in slavi, postavljeno v glamurozni Pariz tridesetih let prejšnjega stoletja.