Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odprto še 33 minut, tel: 01 239 22 17).

O času in mestu Of Time and the City

Terence Davies / Velika Britanija / 2008 / 72 min / angleščina

Režiserjeva vrnitev v rodni kraj in h koreninam filmskega ustvarjanja načenja razmislek o teku časa in vplivih preteklosti na njegove filme.

Filmski esej o kraju, kjer je Davies preživel osemindvajset let svojega življenja. Ljubezensko pesem in slavospev Liverpoolu sestavljajo (pretežno) arhivski posnetki, popularne popevke in klasična glasba iz filmov, stare radijske oddaje, glasovi iz ulice, citati in avtorjev komentar. Povojna Britanija drsi v tranzicijo, ki je značilne stare liverpoolske hiše nadomestila z visokimi, modernimi stanovanjskimi bloki … Glavne teme Daviesovega dela so katolicizem, homoseksualnost, nasilje, smrt, izguba, veličastnost filma, tujstvo, otroštvo, čas.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zver La bête

Bertrand Bonello

ponedeljek, 22. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Bertrand Bonello (L’Apollonide: Spomini zaprte hiše, Nočni razgledi) je film svobodno priredil po kratki zgodbi Henryja Jamesa Zver v džungli (1903).

Radikal Radical

Christopher Zalla

ponedeljek, 22. 07. 2024 / 21:30 / Ljubljanski grad

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

torek, 23. 07. 2024 / 18:40 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.