Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:30 (odpre se čez 02:40).

V igri Ich gehe jetzt rein

Aysun Bademsoy / Nemčija / 2008 / 73 min / nemščina, turščina

režija Aysun Bademsoy, produkcija Harun Farocki Filmproduktion

IMDb Uradna stran

V dokumentarnih filmih Mädchen am Ball (1995) in Nach dem Spiel (1997) je Aysun Bademsoy prikazala pet mladih turških deklet iz Berlin-Kreuzberga, članic uspešnega turškega nogometnega moštva BSC Agrispor. Takrat, pred trinajstimi leti, so Safiye, Arzu, Türkan, Nalan in Nazan pripovedovale, kako sanjajo, da bi postale profesionalke, ter o težavah, s katerimi se soočajo v iskanju mesta zase med turško kulturo, starši in lastnimi sanjami. Dandanes so ujete med svoje družine in službe, za vso poprejšnjo moč in upanje na boljšo prihodnost pa se zdi, da sta izginila.

Aysun Bademsoy je bila rojena leta 1960 v Mersinu, Turčija. Živi v Berlinu, vse od leta 1969. Med letoma 1978 in 1989 je študirala gledališče in novinarstvo na FU Berlin. V času študija je nastopala v televizijskih filmih in serijah. Delala je kot vodja produkcije in kot asistentka režije za Haruna Farockija. Leta 1989 je režirala svoj prvi dokumentarni film Fremde Deutsche Nachbarschaft in v tem letu tudi diplomirala. Od tedaj se v številnih dokumentarnih filmih ukvarja s temo skupnega življenja, ki vznika v srečanju Turkov in Nemcev.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Najboljši rojstni dan Best Birthday Ever

Michael Ekbladh

nedelja, 25. 08. 2024 / 15:00 / Dvorana

Vsak otrok ima rad svoj rojstni dan in nepričakovane dogodivščine! Družinski animirani film je primeren tudi za mlajše otroke in za prvo izkušnjo celovečernega filma.

Zadnjič

Drugo dejanje Le deuxième acte

Quentin Dupieux

nedelja, 25. 08. 2024 / 17:00 / Dvorana

Léa Seydoux in Louis Garrel v prvem filmu, ki ga je zrežirala umetna inteligenca! Absurdna komedija Quentina Dupieuxa (Daaaaaalí!) je odprla nedavni festival v Cannesu.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 25. 08. 2024 / 17:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.