Danes je blagajna odprta od 16:15 do 21:00 (odpre se čez 01:46).
Muri gre v mesto

Muri gre v mesto

Muri gre v mesto
Premiera drugega dela miniserije Maček Muri – Sprehod in Murijev žur

Program:
Maček Muri – Sprehod
Jernej Žmitek, 2016, 11 minut, 2+
Maček Muri – Rojstni dan
Boris Dolenc, 2013, 10 minut, 2+

Po uspešni predstavitvi prvega dela animirane miniserije o mačku Muriju, ki se je odvila leta 2013, ustvarjalci animacijskega studia Invida vabijo na premierni ogled drugega dela.

Zgodbe iz knjige o mačku Muriju, muci Maci in ostalih prebivalcih Mačjega mesta znova oživijo v domišljijskem animiranem svetu, v miniseriji Maček Muri. V prvem delu z naslovom Rojstni dan spoznamo Murija v težavah, saj pozabi na Macin posebni dan. V drugem delu, Sprehod, pa ga pospremimo skozi Mačje mesto. Saj poznate zgodbo: »Muri se odpravi v mesto, na veliko Mačjo cesto …«, potem pa se njegov dan nepričakovano zaplete. Kako se le ne bi, če pa živi v istem mestu ropar Čombe.

Projekciji filmov sledi pogovor z avtorji in Murijev žur v Kavarni Kinodvora! Na Murijevem žuru se bodo otroci preizkusili v karaokah, najpogumnejši pa bodo lahko tudi rapali novo pesem mačjih policajev Muclja in Maclja. Žur, ki bi ga z veseljem obiskala tudi zaspanka muca Maca! Vstopnice po 2 EUR v prodaji od 22. aprila!

 

Aktualno

Dunja in princesa iz Alepa Dounia et la princesse d'Alep

Marya Zarif, André Kadi

sobota, 27. 07. 2024 / 17:15 / Dvorana

Osupljivo čustveno in vizualno popotovanje v Sirijo skozi pripoved šestletne deklice Dunje. Otroška perspektiva resni temi doda očarljivo mešanico pesmi, dišav in čarobnih moči, hkrati pa vzbuja upanje v moč solidarnosti državljanov sveta.

Drugo dejanje Le deuxième acte

Quentin Dupieux

sobota, 27. 07. 2024 / 19:00 / Dvorana

Léa Seydoux in Louis Garrel v prvem filmu, ki ga je zrežirala umetna inteligenca! Absurdna komedija Quentina Dupieuxa (Daaaaaalí!) je odprla nedavni festival v Cannesu.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

sobota, 27. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.