Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:30 (odprto še 05:46, tel: 01 239 22 17).

Sakawa Sakawa

Ben Asamoah / Belgija, Nizozemska / 2019 / 81 min

Sakawa v lokalnem dialektu pomeni spletno prevaro, ki je nemalokrat povezana z verskimi rituali. Režiserja bi bržkone doletela podobna usoda kot subjekte njegove raziskave, če se ne bi preselil v Belgijo in diplomiral iz filmske režije.

Gana je, skupaj s še nekaterimi afriškimi državami, dandanes leglo spletnih prevar in manipulacij, številni mladi na družabnih omrežjih pod izmišljenimi profili naivnim Zahodnjakom prodajajo rožice in izvabljajo denarna nakazila. Posebej popularne so romantične zveze; mladi fantje se predstavljajo za dekleta ter od osamljenih Američanov in Evropejcev z obljubami o bližnjem snidenju služijo lepe denarce. Asamoah ne poveličuje njihovega početja, njegov film prikazuje položaj v državi, kjer je ilegalna spletna aktivnost eden od načinov izogibanja revščini.

»Številnim brezposelnim mladim Gančanom spletna prevara pomeni način življenja. Ne razumejo je kot prevaro, temveč kot sredstvo za okoriščanje z elektronskimi odpadki, ki ga Zahod množično odlaga v njihovi državi. Ena od metod kraje je najdba trdega diska, ki vsebuje osebne in finančne podatke prejšnjega lastnika. Možnosti so majhne, vendar je poskus nemalokrat uspešen.«
– Ben Asamoah

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Drugo dejanje Le deuxième acte

Quentin Dupieux

nedelja, 25. 08. 2024 / 17:00 / Dvorana

Léa Seydoux in Louis Garrel v prvem filmu, ki ga je zrežirala umetna inteligenca! Absurdna komedija Quentina Dupieuxa (Daaaaaalí!) je odprla nedavni festival v Cannesu.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 25. 08. 2024 / 17:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Za zamudnike / Kinodvor 100!

Šepet nežne ulice If Beale Street Could Talk

Barry Jenkins

nedelja, 25. 08. 2024 / 19:00 / Dvorana

Z oskarjem nagrajeni režiser Barry Jenkins (Mesečina) je s priredbo istoimenskega romana Jamesa Baldwina ustvaril še en pretanjen in presunljiv portret temnopolte Amerike, tokrat umeščen na ulice Harlema sedemdesetih let.